Over Syntrophos

Syntrophos is het Shared Service Center (SSC) voor de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne en levert ondersteunende diensten op het gebied van Advies, Financiën, ICT en GEO-informatie. Een krachtenbundeling die voor alle deelnemende gemeenten hetzelfde betekent: hogere kwaliteit tegen lagere kosten.

Syntrophos wordt bestuurd door de deelnemende gemeenten. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van deze gemeenten.

Syntrophos is opgericht in 2013 en vanaf dat moment sterk gegroeid. Inmiddels bestaat de organisatie uit 47 medewerkers. Er is een grote betrokkenheid van de medewerkers bij Syntrophos en collegialiteit is vanzelfsprekend. Het is een ondernemende organisatie die continue op de hoogte is van nieuwe technologische ontwikkelingen en daarmee van waarde is voor haar relaties. Innovatief, creatief, zelfkritisch en flexibel zijn kenmerken.

Het doel

Syntrophos biedt haar klanten efficiënte en kwalitatief hoogwaardige producten en diensten tegen bedrijfseconomisch aanvaardbare tarieven. Syntrophos faciliteert en ondersteunt daarmee de algemene doelstellingen van haar klanten.
Zij biedt haar medewerkers een uitdagende, professionele en aantrekkelijke werkomgeving. De medewerkers communiceren open en eerlijk, zijn pro-actief en komen hun afspraken na.

Overleg Syntrophos

Het bestuur

Syntrophos wordt bestuurd door vier gemeenten: Brielle, Hellevoetsluis Nissewaard en Westvoorne. Het bestuur bestaat uit vertegenwoordigers vanuit deze 4 gemeenten:

Wouter Struijk

De heer W. Struijk  (gemeente Nissewaard) voorzitter

Wethouder van de Kooi

De heer R. van der Kooi (gemeente Brielle) bestuurder

Joriena de Jongh

Mevrouw J. de Jongh-de Champs (gemeente Westvoorne) bestuurder

Wethouder Mdenbrok

Mevrouw M.P. den Brok-Swakhoven (gemeente Hellevoetsluis) bestuurder

De interne organisatie

Het organogram geeft de volledige organisatiestructuur weer:
De heer A.R. Mittertreiner (directeur)
Mevrouw M. Verweijen (afdelingsmanager GEO-informatie)
De heer E. van Leiden (afdelingsmanager ICT)
Mevrouw S. van Moorselaar (office manager)

Organogram Syntrophos