17 maart 2020

Syntrophos streeft naar optimale ICT-ondersteuning aan gemeenten tijdens Coronacrisis

Gemeenten treffen, net als heel Nederland, maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. De dienstverlening aan balies wordt tot een minimum beperkt en waar mogelijk wordt gestuurd op digitale dienstverlening.

Voor Syntrophos betekent dit juist extra inzet om de gemeenten Brielle, Hellevoetsluis, Nissewaard en Westvoorne maximaal met ICT te ondersteunen.

Onderhoud op afstand
De geplande beheer- en onderhoudswerkzaamheden aan onze ICT omgeving gaan door. Hierbij treft ook Syntrophos maatregelen in het verlengde van de RIVM richtlijnen.

Dit betekent voor ons “wat op afstand kan, wordt op afstand gedaan”.  

Werk op locatie
Is het noodzakelijk om op locatie(s) aanwezig te zijn, dan kan dit in overleg en op afspraak. Onze vestiging (inpandig bij gemeente Nissewaard) blijft beperkt open voor personeel en leveranciers.

Bij het werken op locatie gelden de volgende regels:

  1. Medewerkers dienen gezond te zijn (geen verkoudheids- griep verschijnselen te vertonen).
  2. Leveringen van materiaal vindt contactloos plaats.
  3. Bij het werken op locaties zijn de geldende hygiëne maatregelen van het RIVM van kracht (handen wassen, geen handen schudden, afstand bewaren etc.)

Syntrophos beschikt over voldoende ruimte en werkplekken om genoeg spreiding tussen personen en leveranciers te garanderen.

Overleggen
Alle overleggen vinden wat ons betreft op afstand plaats. Telefonisch, via chat of met behulp van conference call. Het is behelpen, maar dit geldt voor iedereen. Is het toch vanwege de inhoud of het soort overleg niet mogelijk dit op stand te doen, her plan dan samen met onze collega het overleg naar medio/eind april.   

Annulering
Gezien de omstandigheden kan het zijn dat er redenen zijn om de werkzaamheden uit te stellen. Dit dient altijd in goed overleg te gebeuren.

Wij gaan er voor om met elkaar de gemeenten optimaal te bedienen, ook in deze onzeker tijd.
We make it happen!  

Voor vragen? Neem contact met ons via telefoonnummer:  0181 69 5700